Pakastamo

Vuonna 1953 valmistunut Pakastamo sijaitsee Tukkutorin alueella Kalasatamassa. Pakastamossa on vuokrattavissa pakaste-, viileä- ja kuivasäilytystilaa lavapaikoista ja pienvarastoista isompiin varastotiloihin elintarvikealan yrityksille.
Huom. Pakastamon toiminta loppuu 1.10.2024 ja tiloja ei enää vuokrata.

Säilyttämiseen tarkoitettujen tilojen lisäksi rakennuksessa on pakastustunnelit, joissa tuotteiden lämpötila lasketaan -40 asteen ja tuulitunnelissa -20 asteen säilytyslämpötilaan.

Pakastamossa toimii yli 100 eri yritystä vuokralla. Pakastamon läpi kulkee yli 11,5 miljoona kiloa elintarvikkeita vuosittain.

Helsingin Kaupunkitilat Oy vastaa Pakastamon kylmäntuotannosta, kunnossapidosta ja asiakaspalvelusta. Kaupunkitilat ei omista missään vaiheessa varastoitavia tuotteita vaan toimii logistiikkapalveluiden tuottajana tavaran toimittajan ja vastaanottajan välillä.

Pakastamon palvelut

Vuokrattavat häkkivarastot ja huoneet
Pakastamolta löytyy vuokrattavana eri kokoisia pakaste (-20) ja kylmä (+4) häkkivarastoja ja huoneita. Kulunvalvonta mahdollistaa vuokralaiselle pääsyn tiloihin 24/7. Pakastamon henkilökunta voi tarvittaessa avustaa mm. tavaran vastaanotossa tai siirroissa lisämaksua vastaan.

Lavapaikat palveluvarastossa
Pakastamolta löytyy vuokrattavana pakaste-, kylmä- ja kuivalavapaikkoja. Käsittelemme sekä euro- ja fin-lavoja. Lavapaikkojen koot 1,20 m – 2,20 m.
Pakastamon henkilökunta operoi varaston toimintoja, kuten tavaran vastaanottoa ja keräilyä. Asiakasportaalimme kautta asiakas voi hallinnoida ja seurata varaston tapahtumia.

Pakastaminen
Säilyttämiseen tarkoitettujen tilojen lisäksi pakastamolta löytyvät pakastustunnelit, joissa tuotteiden lämpötila lasketaan -40 asteen tuulitunnelissa -20 asteen säilytyslämpötilaan. Nopea pakastusprosessi mahdollistaa tuotteen laadun säilymisen mahdollisimman hyvänä.

Jätehuolto
Pakastamon asiakkailla on halutessaan mahdollista liittyä alueen jätehuoltosopimukseen.
Erikseen kerättävät jätelajit ovat sekajäte, energiajäte, biojäte, pahvi, keräyspaperi, toimistopaperi, puhdas puujäte ja metalli. Jäteasemalla voidaan hävittää myös 3. luokan sivutuotteita.

Aukioloajat ja yhteystiedot

Pakastamon toimisto on avoinna normaaleina työpäivinä klo 06:00 – 16:30

Varastopäällikkö (vastaa myös vuokrauksesta)
Petri Suihko
petri.suihko@kaupunkitilat.fi
puh.0400 643687

Kylmäpäivystys
puh. 050 3069226